2011. augusztus 24., szerda

Virághoroszkóp :)

Tudni szeretnéd mi a virágjegyed?


Arreglos Florales para agradecimiento - Margarita y Yoko


Kétféle virághoroszkóp létezik.
 Az egyik  tizenkét virágot foglal magába és nagyjából az asztrológia tizenkét csillagjegyére épül.

A másik a bolgár horoszkóp:
 ez az érzékenységre és az intuícióra fókuszál.kilenc bolygóhoz kapcsolódik, tehát kilenc virágot tartalmaz, és kiszámításakor nem a hónapokat, hanem a születésnapokat kell alapul venni. Ez az elemzés az asztronumerológára épül.

A születésnap ugyan 1 és 31 között bármelyik nap lehet, mégis csupán 9 számmal dolgozunk, mert a numerológia módszerével az egyes számok egymással összeadandók és a végösszeg adja az elemzés alapját.
 Aki tehát 10-én született, az 1+0=1, vagyis az egyes szám alaprezgéseit örökli, aki 22-én született, annak a két kettest kell összeadni (2+2=4), és a 4-es a rezgésszáma, aki 25-én ünnepli a születésnapját az 2+5=7 alapján a 7-eshez tartozik, és így tovább.
Ezeket alapul véve...

Napraforgó (aki a hónap 1., 10., 19., 28. napján született)

Uralkodója a Nap
Az 1-es virága nemcsak azt jelzi, hogy a szülött vágyik a napfényre, hanem azt is, hogy imádja a függetlenséget, rendkívül elszántan halad a célja felé, és mindig megtalálja a módját, hogy az élre kerüljön. Elismerésre vágyik, igyekszik a figyelem középpontjába kerülni.
Tele van tervekkel, ötletekkel és rendkívül lendületes, határozott és energikus, amit maga elé tűz célként, azt biztosan el is éri. Bár a környezete szemében meglehetősen önzőnek tűnik, valójában a szíve aranyból van, csak túl nyers a modora és a lobbanékonyságával is visszatetszést válthat ki azokban, akiknek „minden úgy jó, ahogy van”.  De az optimizmusa általában átragad a környezetére, és lelkesedésével végül magával tudja ragadni az embereket.
A szerelemben is állandóan lángol, imád flörtölni, aki megtetszik, azt egyszerűen „lerohanja”, rázúdítja a szerelmét, de a túl szoros kötelékből mindig igyekszik szabadulni. Akkor hűséges, ha a párja felnéz rá, csodálja, s közben folyamatosan ébren tudja tartani a kíváncsiságát.
Tökéletes társa lehet: a Bazsarózsa, a Nefelejcs és az Orchidea. 

Fájl:Helianthus annuus L127.jpg

Bazsarózsa (aki a hónap 2., 11., 20., 29. napján született)

Uralkodója a Hold
Nyugalomra, harmóniára törekvő, zavarja a hangoskodás, a durvaság, az erőszak. Minden téren keresi a kompromisszumot, jól tud alkalmazkodni. Általában igyekszik a háttérben maradni. Ugyan szívesen segít a bajbajutottakon, de sosem tolakszik, megvárja, amíg kéréssel fordulnak hozzá. Rendkívül széles látókörű, ismereteit szívesen osztja meg a környezetével. Társasági ember, órákig szóval tudja tartani a hallgatóságát, de kevés embert enged közel magához. Könynyen sértődik, rapszodikus hangulatát nem igazán tudják követni a környezetében élők. Mindenben maximalista, így aztán hiába tartja sokra a környezete, ő maga nem igazán tudja értékelni, amit éppen elért.
A szerelemben az erotika ugyan fontos számára, de csak annak a társaságában tud teljesen feloldódni, akivel szellemi téren is megtalálja az összhangot. Mindig a tökéletes partnerről álmodik, és ha nem sikerül megtalálnia, hát plátói szerelmet táplál egy elérhetetlen álomszerető iránt.
Tökéletes társa lehet: a Nefelejcs, az Orchidea, a Pipacs és a Margaréta.


Fájl:PaeoniaSuffruticosa7.jpg

Tátika (aki a hónap 3., 12., 21., 30. napján született)

Uralkodója a Jupiter
Olyan, akár a higany. Örökké tesz-vesz, mindig tele van a feje ötlettel, a naptárja pedig programokkal. Imádja, ha nyüzsöghet, ha nagy társaság veszi körül. Nyitott, könnyen teremt kapcsolatot, nincsenek gátlásai. Fontos számára, hogy rá figyeljen a világ, viszont ő alig tud odafigyelni másokra. A környezete gyakran süti rá, hogy „megbízhatatlan”. Való igaz, állandó versenyfutásban van az idővel, sosem képes utolérni magát. Örökké úgy érzi: „hiányzik egy hét az életéből”, mert mindig ennyire van lemaradva a határidőkkel. A monoton munka, a hétköznapok egyhangúsága akár beteggé is teheti. A szigorú szabályok elől ösztönösen menekül. Minden érdekli, de csak felszínesen. Kíváncsisága olykor veszélyes vizekre hajtja, mindent szeretne kipróbálni. De szerencsére gyorsan vág az esze, és a legnehezebb helyzetben is feltalálja magát.
A szerelemben is a hármas jellemző rá, bármennyire is szerelmes, könnyen beléphet életébe az a bizonyos harmadik. Ő egyszerre kettőt is tud szeretni, úgy érzi, mindkettőhöz hűséges, hiszen mindegyikhez más miatt vonzódik.
Tökéletes társa lehet: a Pipacs, a Rózsa, esetleg egy másik Tátika. 


Nefelejcs (aki a hónap 4., 13., 22., 31. napján született

Uralkodója a Szaturnusz
A négyes személyiségszámú Nefelejcs-ember szerény, megbízható, következetes, precíz, pontos és hűséges. Általában konzervatív, nem szereti az újításokat, nehezen alkalmazkodik az új emberekhez, új körülményekhez. Gyakorlatias és rendszerető. Nála mindennek helye van. Igaz, az embereket is rangsorolja, és az előítéletén nehezen tud túllépni. Nem szereti a reflektorfényt, a hivalkodó környezetet. Lételeme a munka. Mindent elvállal, amibe másnak beletört a bicskája. Igazi munkamániás. Felfogása nem túl gyors, a saját ötleteivel nem is szívesen áll elő, ezért munkálkodik szívesebben mások árnyékában. Nagyszerűen bánik a pénzzel, kitűnően tud takarékoskodni.   
A szerelemben szégyenlős, zárkózott, nehezen nyílik meg. Inkább barát, mint érzéki szerető. Megbízható társ, akire a bajban bármikor lehet számítani, viszont az élet örömeit nem tudja felhőtlenül élvezni. Mintha szégyellné, hogy boldog. 
Tökéletes társa lehet: a Margarétának, de a Bazsarózsával és a Pipaccsal, vagy egy másik Nefelejccsel is jól meg tudja értetni magát.

 

Kék liliom (Nőszirom) (aki a hónap 5., 14., 23. napján született)

Uralkodója a Merkúr
Az ötös személyiségszámú Nőszirom típusú ember intelligens, nyughatatlan, kiváncsi. Megpróbál valami módon kitűnni az átlagból. Imád utazni, új kultúrákkal ismerkedni. Igazi világpolgár, bárhol képes élni, mert mindent átmenetinek tart az életében, sehol nem akar mély gyökeret ereszteni. Számára az anyagiaknak is csak annyira van jelentőségük, hogy meg tudja venni, amire szüksége van. Ezért aztán sosem takarékoskodik, nem gondol a jövőre. Élénk a fantáziája, szívesen alkalmaz új megoldásokat, kísérletező kedve rengeteg új felfedezésre vezetheti. Semmilyen korlátot nem tűr. Ha úgy hozza a kedve, akár negyvennyolc órát dolgozik egyfolytában, viszont inkább felmond, de nem hajlandó megjelenni a munkahelyén, ha éppen más dolga van.
A szerelemben fél az érzelmektől, de ezzel egy időben a szenvedély is vonzza. A partnerkapcsolatban inkább a kötetlen együttélést, mint a törvény által megpecsételt házasságot tudja elfogadni. Az érzelmeit nehezen tudja kimutatni.
Tökéletes társa lehet: a Napraforgó és a Tátika. 
Fájl:Iris sanguinea 2007-05-13 361.jpg

Pipacs (aki a hónap 6., 15., 24. napján született)

Uralkodója a Vénusz
Fejlett a szépérzéke. Harmóniára, nyugalomra törekszik. Barátságos modorával, derűs hangulatával könnyen megszeretteti magát az emberekkel. Felelősségteljes, szolgálatkész, szívesen segít másokon. A közös munkából mindig kiveszi a részét, de nem esik kétségbe, ha éppen egyedül kell lennie. Minden remekül sikerül neki, amihez valódi együttműködésre van szükség. Mivel nagyon érzékeny, könnyen meg lehet bántani. Nagyon jó az intuíciója, könnyen bele tudja élni magát mások problémáiba, és épp ezért szinte minden helyzetre talál megoldást. Szereti az élvezeteket: a jó evést-ivást, a kellemes hangulatot.
A szerelemben az érzései vezetik. Álmodozó, romantikus, csodálatos szerető, kitűnően ért a hangulatteremtéshez. Mindennek megadja a módját. Ha megtalálta a párját, igyekszik mindig a kedvében járni. Ám ahhoz, hogy boldogsága tartós lehessen, mindig kell egy kuckó, ahová visszavonulhat, és csak a gondolataival foglalkozhat.
Tökéletes társa lehet: a Rózsa és a Tátika.Orchidea (aki a hónap 7., 16., 25. napján született)

Uralkodója a Neptunusz
Érzékeny, kötelességtudó és zárkózott. Titokzatos és titoktartó. Igazi művészlélek, erős fantáziával, jó kézügyességgel, jó íráskészséggel. Nagyon erős az intuíciója, megérzi mások gondolatát, de még a közelgő tragédiát is. Misztikus képességei révén jó médium. Szívesen aláveti magát mások akaratának, mert fél az egyedülléttől. Még a személyiségét is hajlandó feladni, hogy azonosulhasson azzal, akit szeret. Közösségre vágyik, de sosem törekszik vezető szerepre. A háttérből figyeli az eseményeket, mindenről határozott véleménye van, de megtartja magának. Egyébként is nagyon tud titkot tartani. A háttérből segíti partnerét is. Ha a munkájában örömét leli, és a párja mellett biztonságban érzi magát, akkor boldog és elégedett.
A szerelemben hűséges és odaadó. Harmóniára törekszik, ennek érdekében akár a saját érdekeit is képes háttérbe szorítani. Nagyon fél a magánytól, ezért akkor is kitart a párja mellett, ha a szerelem elszáll, esetleg a másik kihasználja.
Tökéletes társa lehet: a Tátika.Margaréta (aki a hónap 8., 17., 26. napján született)

Uralkodója a Plútó
Nem szereti a pompát, megveti a könnyű szórakozásokat, és idegesíti az igénytelenség. Zárkózott, nehezen megközelíthető, saját törvényei szerint él. Maximalista, de nemcsak másoktól követel sokat, hanem önmagától is. A munka megszállottja, általában azok a feladatok vonzzák, amelyeket mások túl nehéznek tartanak. Örökké bizonyítani akar. Kitartó és megbízható, konokul ragaszkodik az elveihez. Úgy véli, ha kézben tartja a dolgokat, akkor hatalmi szóval sikerül jobbá tenni a világot. Bár rengeteg csalódás éri, sosem hajlandó belátni, hogy senkit nem lehet akarata ellenére boldoggá tenni. 
A szerelemben ugyancsak tökéletes társra vágyik. Meglehet, hogy ezt egyetlen személyben nem fogja megtalálni, ezért kétfelé kötelezi el a szívét, azaz a házastársa mellett állandó szeretőt tart. És mindkettőjükre rendkívül féltékeny. Ha valaki megbántja, azt örökre kizárja a szívéből, és  kegyetlen bosszút áll rajta.
Tökéletes társa lehet: a Nefelejcs és a Bazsarózsa.Rózsa (aki a hónap 9., 18., 27. napján született)

Uralkodója a Mars
Tele van energiával, vállalkozó kedvvel. Élénk, kedves, elbűvölő. Mindent akar a világtól: hírnevet, szerelmet, boldogságot, gazdagságot. Imád versenyezni, megmérettetni. Fiatalos és friss lelkesedése általában szimpatikussá teszi. Könnyen magával tud ragadni másokat. Életét pezsgés jellemzi, de igyekszik toleránsan viselkedni másokkal. Egyfajta belső erő hajtja, ami arra készteti, hogy örökké maximális sebességgel pörögjön. Gyakorlatias. Mindig őszinte, nyílt lapokkal játszik, senkinek nem akar ártani. 
A szerelemben tüzes és lehengerlő. Romantikus alkat, de többnyire szégyelli az érzéseit, így nem is igazán hajlandó beszélni róluk. Fontos számára az erotika. Kíváncsisága miatt hűségesküt nem szívesen tesz, mert érzi-tudja, hogy úgyis megszegi.
Tökéletes társa lehet: a Tátika és a PipacsEz a cikk az Astronet Horoszkóp Magazinban jelent meg. További érdekes olvasnivalót, horoszkópot, sztárokról szóló cikkeket a lapban találsz.


Herczeg Kata asztrológus

2 megjegyzés:

erabera írta...

No, hát erről sem hallottam még:) mindenesetre az enyém eléggé stimmel:)

Ceffa írta...

Ugye?
Nemrég találtam rá:)
De ami igaz az igaz - rám is pont illik minden amit írtak.