2011. augusztus 11., csütörtök

Habrózsás esküvői szett


Sokan ismerik a habrózsát, mégsem olyan elterjedt a felhasználási köre.
Az alapanyaga: polyfoam.
A habrózsából készült kompozíciók sokáig díszítenek, mert nem hervadnak el, megtartják a színűket is – ha nem tesszük ki erős napfénynek, akkor mondhatjuk nyugodtan, hogy örökké díszítenek.
Szép színekben kapható, amiket változatosan tudunk felhasználni.
A sokféle díszítésnek csak a képzeletünk szab határt.

Most az esküvői szezonban szeretnék bemutatni egy habrózsából készített esküvői szettet.


Szokatlannak tűnhet, amikor egy menyasszony a selyemvirág vagy a habrózsa felhasználását részesíti előnyben, de ne idegenkedjünk annyira a „mű” fogalmától, bátran kérjünk mintadarabot a virágkötőtől. Nézzünk meg egy ebből készített asztaldíszt, hogy biztosan kimondhassuk, NEM - nem ezt szeretnénk, vagy pedig IGEN ez az amit kerestünk!

Több előnyét is felsorolhatjuk, az ilyen típusú virágból készített esküvői dekorációnak:
  • A kompozíció tartós, a csokrok nem veszítenek szépségükből, az esküvő ideje alatt nincs veszélye annak, hogy romlik a virág minősége.
  • Tökéletes választás ahhoz, hogy egy szentimentális és romantikus típusú menyasszony a csokrát meg tudja őrizni, hogy később is gyönyörködhessen benne,
  • Árában is kedvezőbb.
Viszonyításképpen egy fehér-zöld élő rózsa - kiegészítős menyasszonyi csokor ára: 15. 000-20. 000 Ft. a rózsa fajtájától függően.
Ugyanez habrózsa felhasználásával megoldható: 8. 000 – 10. 000 Ft-ból
  • A habrózsás asztaldíszek elajándékozhatók a vendégsereg tagjai között, vagy ha a rendezvényszervezőnél, vagy virágosnál van lehetőség rá, akár bérelhetők is.
  • A szülőköszöntő csokrok az örömanyák lakását díszíthetik, emlékezve a boldog pillanatra mikor gyermekük a boldogság útjára lépve új életet kezdett.
  • A templomi dekoráció kérdése már kényesebb téma. Van olyan lelkész, aki ragaszkodik az élő virágból készült dekorációhoz annak liturgikus jelentése miatt, de ha kapunk rá engedélyt, akkor ez a habrózsából készült oltárdísz a templom tartós dísze is lehet.
Íme egy menyasszonyi habrózsa álom…..


A felhasznált alapanyagok : rózsaszín és zöld habrózsa, selyem korallvirág, plumosus ág, zöld színű gyapjúszál, natúr szizál, kosár és szív vessző alap.


  

Koszorúslány csokor

A mennyasszonyi csokor kisebb változata. Általában nem annyira gazdagon díszített, de a felhasznált virágok ugyanazok.


Az ifjú pár asztala fölé helyezhető szív alakú dísz.
Romantikus és elegáns, félgömb alakra kötve.



Asztaldísz natúr színű kis kosárban.



Kocsidísz szizal szív alapon, organza anyaggal rögzítve.



Ugye milyen szépséges?

Ma már olyan különleges alapanyagot és technológiát használnak elkészítésükhöz, hogy megszólalásig hasonlítanak élő megfelelőikhez.

Bátran ajánlom, nem fognak csalódni!

1 megjegyzés:

szannalina írta...

Valóban gyönyörűek!
Az esküvőnkön szüleink kitűzője volt habrozsából. Édesanyám óhaja volt, ahhoz, hogy megörízhesse. Mindenki élővirágnak hitte.