2011. január 7., péntek

Szerencse fel:)

A szerencse fogalmára  mindenkinek van saját magyarázata.



“A szerencse nem más, mint a felkészültség és a lehetőség találkozása.”
~ Lucius Annaeus Seneca


Létezik sokféle gyermeke! Szerencsemalackák, négylevelű lóhere, kinek-kinek a saját szerencseszáma, bizonyos tettek elkerülése vagy éppen megtörténte,  az események ismétlődése is lehet a szerencse létrehozója - szerintünk.


Azok akik hiszik varázserejét tudatosan próbálják a szerencse okozóját a mindennapi életükbe is bevonni. A dolgos hétköznapok, hasznosan eltöltött szabadidők, a tétlen pihenés is mind tele van olyan eseményel amik meghatározója lehet a szerencse.
Akár úgy, hogy az a bizonyos "gyermek" volt a befolyásolója vagy éppen annak hiánya az esemény mozgatója . De igazából annak aki vallja a mágikus erejét ez tulajdonképpan mindegy.
De mi a szerencse és mi a véletlen? Tehetünk valamit azért, hogy a szerencse könnyebben ránk találjon? Van jó és rossz szerencse? Mások  szerencsétlensége kell ahhoz, hogy valakinek szerencséje legyen? Az, hogy mikor válik jobbá, vagy rosszabbá az életünk, az a sors szeszélyén, a véletlenen múlik. Aki siettetni akarja a saját szerencséjét, a sorsát akarja befolyásolni. Az ember sorsa önmagában és a kapcsolataiban van. 
A véletlen és a szerencse is játék, egyfajta életjáték.

De azért azt elárulom nektek számomra is van egy ilyen szám....


/Köszönöm az inspiráló gondolatot Halmay Richardnak./

Nincsenek megjegyzések: